UA-105072349-1
Vinolento - wijnimport & distributie
Great Wines of the World  -  I Grandi Vini del Mondo  -  Grandes Vinos del Mundo

Privacy- & cookieverklaring

 

Via de website www.vinolento.nl en de bijbehorende email adressen kunnen privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens worden verwerkt. Wijnimport Vinolento respecteert uw privacy en behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. 


In deze privacy- en cookieverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken, en met welk doel. Wij raden u aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

Bij het gebruik van onze website laat u geen gegevens bij ons achter. Middels het contactformulier, waarbij u gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om uw vraag te behandelen., laat u wel en alleen deze gegevens bij ons achter. 

Bovenstaande gegevens worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • u gebruik laten maken van onze dienstverlening;
  • het afnemen van diensten via de website en het gebruikmaken van de functionaliteiten van de website;
  • het afhandelen van uw bestelling en het informeren over het verloop daarvan;
  • het verzenden van gepersonaliseerde nieuwsbrieven op basis van uw interesses en uw aankoopgeschiedenis;
  • het beantwoorden van vragen die gesteld zijn via de website;
  • het informeren over storingen en onderhoud aan onze diensten;
  • het verbeteren van onze dienstverlening.

Bewaartermijnen

Bovenstaande gegevens worden bewaard zolang het nodig is om onze dienst aan u te leveren en/of u ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Wij kunnen, indien u hiervoor toestemming heeft gegeven, per e-mail contact met u opnemen en onze nieuwsbrief toezenden. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen.

Inloggen via derde partijen

Vinolento biedt u de mogelijkheid om op haar website in te loggen via uw account bij een derde partij (bijvoorbeeld Facebook of Google). Vinolento is niet verantwoordelijk voor de diensten van deze partijen. Voor informatie over de verwerking van gegevens in verband met deze inlogmethode, verwijzen wij u naar het privacybeleid van de betreffende partij.

Beveiliging

Om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens tegen te gaan, nemen wij passende beveiligingsmaatregelen. Zo is onze website voorzien van een SSL-certificaat (beveiligde website).

Verstrekking aan derden

Vinolento verstrekt uw gegevens niet aan derden, behalve in het geval van een wettelijke vordering of wanneer dit noodzakelijk verband houdt met de levering van een product of dienst.

Aanpassen van uw gegevens

U kunt uw klantgegevens via het contactformulier opvragen en aanpassen. 

Recht op inzage en correctie of verwijdering van uw gegevens

Indien u aan ons persoonsgegevens heeft verstrekt, kunt u ons een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier. 

Profilering

Wij gebruiken uw persoonsgegevens niet voor profilering.

Cookies

We maken op onze website gebruik van een functionele cookie om de website goed te laten draaien. Deze cookie is noodzakelijk voor de webhosting door onze website provider. Een cookie is een eenvoudig, klein en tijdelijk bestand die op uw computer wordt opgeslagen. Met deze cookie laat u geen gegevens bij ons achter. Andere cookies, waaronder tracking en sessie cookies, worden niet gebruikt. Wilt u precies weten welke cookie(s) onze website gebruikt? Ga dan naar www.cookiechecker.nl en vul de naam van onze website in: www.vinolento.nl

Google Analytics

Via onze website wordt er geen cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst niet om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. 

Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden (bijvoorbeeld van Coravin of Spiegelau), die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Aanpassen privacy- en cookieverklaring

Vinolento behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Wanneer er wijzigingen zijn, publiceren wij deze op onze website. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywet heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Als u vragen heeft over uw privacy en onze privacy- en cookieverklaring, dan kunt u deze stellen door contact met ons op te nemen. 

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst aangepast op 24 mei 2018.